S’aproxima les consumistes èpoques de nadal, i les tradicions barrejades amb els interessos dels comerços inunden les nostres vides: ens llevem i per la radio escoltem anuncis de torrons, sortim al carrer i els carrers estan plens d’anuncis de neules i activitats nadalenques, a l’escola ja només veiem pel·lícules amb l’excusa que ja no queda temps de començar un nou tema, arribem a casa i a la televisió tot són anuncis de joguines i, finalment, ens en anem a dormir tot sentint cançons nadalenques adaptades a més anuncis… I no és que estiguin malament, totes aquestes tradicions, però no hem de perdre de vista un bon objectiu que tenim tots a complir aquestes vacances: gaudir amb els que estimem!

Per tal de crear aquest curt vídeo, vaig començar ideant-ne l’argument (la idea) i esbossant un petit storyboard (un guió il·lustrat); a continuació, vaig parlar amb l’actor i, quan va acceptar, vam gravar-ho tot (com que no era una producció molt rigorosa ni complicada) amb un smartphone (no van caler ni trípodes, ni estabilitzadors, ni micròfons, ni un llarg etcètera). Un cop acabada la producció, vaig importar-ho tot en una carpeta degudament etiquetada en un disc dur extern a on guardo tots els vídeos que edito, vaig crear un nou projecte d’Adobe Premiere (el programa de muntatge de la suite d’Adobe, el conjunt de programari per multimèdia que uso, el podeu veure una imatge a la figura 1), una nova sequència i hi vaig importar i destriar tots els vídeos gravats. I, plenament en el procés de post-producció, vaig muntar-ho tot (amb l’ordre i temps adient) afegint la música que vaig trobar a Youtube Audio Library, afegir algunes transicions per fer el vídeo menys “sec i dur”, retocar el color pujant la brillator i usant un filtre cinemàtic predefinit anomenat Cinespace 50 i, per acabar, exportant-l’ho usant l’Adobe Media Encoder.

Atès que domino prou la suite (i en especial el programa), m’agrada i acostumo a fer vídeos, no vaig tenir cap problema i el vídeo final va ser el que havia pensat des d’un principi, el temps que vaig trigar a fer-lo no es va allunyar de la meva previsió: 20 minuts de pre-producció, 20 minuts de producció, 20 minuts de post-producció i 20 minuts d’exportació, redacció de l’entrada, etc.

Captura.PNG

Figura 1. Imatge del programa Adobe Premiere (en la versió més recent: CC 2015.3) durant el el seu ús en el vídeo de Nadal.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s